- 10 tojás
- 200 g cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 200 g vaj
- 200 g tejcsoki
- 200 g sótlan kesudió, vagy sótlan mogyoró
- 12 evőkanál liszt
- 1 liter tej
A csokit megolvasztjuk, a diót, vagy mogyorót ledaráljuk. A vajat a cukorral 200 ml meleg tejben jól elkavarjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalókat: a tojássárgákat, a megolvasztott csokit, a maradék tejet, a diót, vagy mogyorót, majd a legvégén a habbá vert tojásfehérjéket és a lisztet felváltva. Egy nagyon híg masszát kapunk, amit egy sütőpapírral bélelt 32×24 cm-es tepsibe öntünk, majd hideg sütőben 200 °C-on, kb. 6 percig sütünk, majd 150 f°C-ra visszavéve a hőfokot folytatjuk a sütést kb. 60-70 percig. /Sütőfüggő./ Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük. Porcukorral meghinthetjük, nálam ez elmaradt.
Mészáros Erika receptje.