Kekszréteg:
- 1 csomag csokoládés keksz (Győri édes)
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 3-4 evőkanál cukor
- 5 dkg vaj
- 3 dl habtejszín
Csokis réteg:
- 10 dkg csokoládé
- 5 dkg vaj
Díszítés:
- 2 dl habtejszín
- olvasztott csokoládé
A kekszet apróra tördeljük, pár db-ot meghagyunk díszítéshez. A pudingport a tejjel és a cukorral megfőzzünk, majd még melegen hozzáadjuk a vajat. Lehűtjük. A tejszínt habbá verjük, majd a kihűlt krémhez adjuk. A csokoládét a vajjal gőz felett felolvasztjuk.
A kekszet, a krémet és a csokoládét kelyhekbe rétegezzük: keksz, krém, csokoládé, amíg elfogy. (Kicsit megszurkáljuk, hogy közé is kerüljön a csokoládé.)
A tetejére díszítésnek a tejszínt felverjük, olvasztott csokival megcifrázzuk, és egész kekszeket teszünk rá.
Réti Andrásné Judit receptje.