A tésztához:
- 33 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg zsír
- 5 evőkanál tej
- pici só
A töltelékhez:
- 7 tojás
- 27 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 3 evőkanál holland kakaópor
1. A lisztet a vajjal, zsírral, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejet, és gyorsan egynemű tésztát gyúrunk. A tésztában sem tojás, sem cukor nincs. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzá adjuk a tojás sárgákat. Tovább verjük,majd a kakaóporral elkevert diót hozzá keverjük.
7. 23×38 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztát elfelezzük. Egyik darabot a tepsi méretére nyújtjuk és nyújtófára feltekerve a tepsibe helyezzük. A tölteléket ráöntjük. A másik tésztát kissé nagyobbra nyújtjuk és a tölteléket befedjük vele. Megszurkáljuk villával. 175 °C-ra bemelegítjük a sütőt. 35 percig sütjük a süteményünket. Kissé kezd majd pirulni a teteje, ekkor már jó. Különben kiszárad a sütemény belseje. Amikor kihűlt tetszőlegesen felszeleteljük, porcukorral
Olyan omlós, finom sütemény, ha bele harapsz, elolvad a szájadban!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!