- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 1 késhegynyi sütőpor
A diós-csokis habhoz:
- 2 db tojásfehérje
- 10 dkg darált dió
- 1 maxi sportszelet reszelve
A díszítéshez :(el is maradhat)
- 5 dkg csokoládé olvasztva
- 5 dkg fehér csokoládé olvasztva
A töltéshez:
- 3-4 evőkanál baracklekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.Tetszőleges méretű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral fedett tepsire helyezzük.A tojásfehérjét felverjük keményre, bele szórjuk a porcukrot apránként és kemény habbá verjük.Hozzá keverjük a darált diót és a csokoládét. A linzer karikákra halmokat teszünk a habból. Én nyomózsákba szedtem és úgy tettem rá.170 °C-ra melegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Akkor kész, ha a linzer talpa egy kis színt kap.Hagyjuk kihűlni, majd a két színű csokoládét felolvasztva lecsurgatjuk.Hagyjuk megszáradni,majd lekvárral összeragasztjuk.Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!