- 11, 3 dkg vaj
- 5, 6 dkg csokoládé (minimum 50%-os)
- 2 tojás
- 15 dkg porcukor
- vanília
- 11, 5 dkg tejföl
- 4, 2 dkg holland kakaópor
- 9, 5 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
Hozzávalók a krémhez:
- 33, 5 dkg csokoládé (minimum 50%-os)
- 33, 9 dkg puha vaj
- 25 dkg mascarpone
- 3 dkg holland kakaópor
- 4-5 evőkanál hideg, főzött kávé
- 10-15 dkg porcukor
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Muffin sütőformát kibélelünk muffin papírokkal. A száraz anyagokat összekeverjük: liszt, kakaópor, sütőpor, szódabikarbóna, só. A vajat felolvasztjuk a csokoládéval vízgőz fölött, lehűtjük. A tojásokat a porcukorral, vaníliával habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt. Beledolgozzuk a lisztes keveréket és simára dolgozzuk. A formákat 3/4 részig megtöltjük a tésztával és 15-18 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, hűtjük.
A puha vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a mascarponet, kakaóport, kávét és az olvasztott csokoládét. Végül beledolgozzuk a porcukrot. A kihűlt tészták tetejét feldíszítjük a krémmel.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!