Tészta:
- 60 dkg meggy (ízlés szerint befőtt is jó)
- 5 tojás
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 25 dkg cukor
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 30 ml olaj
Díszítés:
- tetszés szerint porcukor vagy olvasztott csokoládé
A tojások sárgáját a cukorral összekeverjük, beledolgozzuk az olajat, 15 dkg lisztet és a sütőport. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a masszához kavarjuk, és két egyforma részre osztjuk. Az egyikbe beledolgozzuk az 5 dkg lisztet, a másikba a kakaóport. A fehér tésztát ízlés szerint vaníliával is ízesíthetjük. Egy lekapcsolható oldalú 28 cm-es sütőformát kibélelünk sütőpapírral, teszünk bele egy kanállal a fehér masszából, majd rá a barnából. Így rétegezzük, amíg el nem fogynak a tészták, végül elsimítjuk a felső réteget. A meggyet lecsepegtetjük, és a tetejére halmozzuk. 180°C-os sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. Amikor langyosra hűlt, kivesszük a formából. Porcukorral vagy olvasztott csokival tálaljuk.
Nagyon finom, mutatós és egyszerű! 🙂
Szepesi Ági receptje.
Ági nagyon sok szeretettel vár Benneteket az Édességei és Ételei oldalán!