Piskótához :
- 4 db tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Ebből kettőt sütünk. Félbevágjuk őket
Főzött krémhez :
- 4 db tojás
- 20 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 20 dkg csokoládé
- 25 dkg vaj
Vajkrémes burkoló csokoládéval:
- 20 dkg vaj
- 10 dkg csokoládé
A piskótához a tojások fehérjét a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sárgáját. Tovább keverjük. Majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet. 22 cm – és tortaformába tesszük és megsütjük. Ebből az adagból sütünk még egyet. Ketté vágjuk őket.
Közben elkészítjük a csokoládé krémet. A tojásokat a cukorral, kakaóporral, elkeverjük, majd gőz felett addig keverjük amíg besűrűsödik.
Ezután beletesszük a csokoládét. 2-3 percig keverjük, majd kihűtjük. Utána hozzákeverjük apránként a vajat ami szoba hőmérsékletű. Kihabosítjuk. Nekem ez egy 22 cm – és tortához volt elég.
A krémmel betöltjük a tortát. Hűtőbe tesszük. Ezután, elkészítjük a csokis vajkrémet. A csokit mikróban vagy gőz felett felolvasztjuk. Összekeverjük a vajjal. Kicsi állni hagyjuk, majd kihabosítjuk. Ezzel vonjuk be a torta külsejét. Én kétszer burkoltam. Egyszer átkentem, ment a hűtőbe, 1 óra múlva, még egy réteget kentem rá. Ezzel is díszítettem,ezért még egy adagot kellett készítenem. De díszíthetjük tejszínhabbal is.
Krékityné Bisztriczki Andrea receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!