Hozzávalók:
- 6 tojás
- 20 dkg cukor
- 50 ml olaj
- 10 dkg darált dió
- 16 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- rumaroma
A krémhez:
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 2 teáskanál neszkávé por
- 6 dkg dió
- 20 dkg keksz
- 1 dl főtt fekete kávé
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 teáskanál vaj
Elkészítése:
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojássárgáját az olajjal összekeverjük és a habhoz adjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habhoz adjuk, rumaromával ízesítjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 °C-os sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. A tojásokat a cukorral kikeverjük és gőz fölött sűrűre főzzük, belekeverjük a kávéport is. A krémet kihűtjük és a vajhoz keverjük, majd a diót is beledolgozzuk. A tésztára halmozzuk a krémet, elsimítjuk rajta. A kekszeket ráhalmozzuk és belocsoljuk a főtt kávéval. A csokoládét felolvasztjuk, a vajat belekeverjük és bevonjuk vele a tetejét. Hűtőben pihentetjük, majd szeleteljük.
Forrás: KETKES