Piskóta:
- 3 tojás
- 22 dkg porcukor
- 22 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 150 ml tej
- 100 ml olaj
- 3 evőkanál kakaó
Töltelék:
- 400 g készen kapható tejkaramell
- 100 ml tej
- 2 csomag karamell ízű pudingpor
- 600 ml tej
- 10 evőkanál kristálycukor
- 300 ml habtejszín
- 1 doboz mascarpone
- 100 ml víz
- 1 csomag színtelen zselatin
Először a sima piskótát sütjük meg, 150 °C-on, előmelegített sütőben 35 x 38 cm-es tepsiben, 25 perc alatt. Utána még egy piskótát sütünk, ugyanezekből a hozzávalókból a kakaót hozzáadva. Amikor mindkettő kihűlt, kettévágjuk hosszában. A töltelékhez a tejkaramellát a tejjel felolvasztjuk a tűzhelyen. A pudingokat a tejben a cukorra megfőzzük, mikor félig kihűlt, hozzáadjuk a habtejszínt. A tejkaramellhez pedig a mascarponét belekeverjük. A zselatint feloldjuk a vízben, és még langyosan hozzákeverjük . Körülbelül 20 percre a fagyasztóba tesszük. Mikor kivesszük, összekeverjük a pudingos krémmel. A barna piskóta egyik felét a tepsibe tesszük, erre jön a krém egy része. Utána erre rá jön a sima piskóta egyik fele, majd a krém egy része, majd újra a barna piskóta és a krém. Erre ismét a sima piskóta és a krém maradék része. Tetejére reszelt csoki kerül. Pár órára a hűtőbe tesszük.
Siposné Varga Szilvia receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!