Első lap:
- 5 evőkanál mák
- 5 evőkanál cukor
- 1 kis pohár tejföl
- 1 tojás
- 5 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Második lap:
- ugyanezek a hozzávalók, csak mák helyett diót teszünk bele
Harmadik lap:
- szintén megegyezik az elsővel, csak mák helyett kakaóport adunk hozzá
Krém:
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 liter tej
- 1 pohár gríz (búzadara)
Sütőpapírral kibélelek egy közepes méretű tepsit, és külön-külön megsütöm mindhárom tésztalapot. A krémhez a tejből és a grízből jó kemény tejbegrízt főzök. A porcukrot a margarinnal habosra keverem, és ha a gríz kihűlt, a kettőt összekeverem. Ezzel töltöm meg a lapokat olyan módon, hogy a tetejére is jusson krém, mert arra csokit reszelek, és már lehet lehet enni.
Az elkészítése nagyon könnyű, és nagyon mutatós és finom!
Csikós Pálné Marika receptje.