Tészta:
- 3 tojás
- 6 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál méz
- 1 teáskanál szódabikaróna
- 2 evőkanál kakaópor
- 40-50 dkg liszt
Krém:
- 6 dl tej
- 6 evőkanál finomliszt
- 1 Rama vajas íz
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A tésztához a liszt kivételével a többi összetevőt gőz felett kikeverjük, majd hozzáadjuk még melegen a lisztet és ebből négy lapot sütünk, a tepsi hátoldalán.
A krémhez a tejet a liszttel megfőzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A két krémet jól összekeverjük és megtöltjük vele a lapokat. Konyharuhával letakarjuk és teszünk rá egy tálcát. Erre egy nehezéket (pl. 2 kg liszt) és másnap szeletelhetjük is.
Nagyné Kercsik Szilvia receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!