- 70 dkg liszt
- 6 evőkanál méz
- 3 tojás
- 12 dkg zsír
- 1, 5 kiskanál szódabikarbóna
- 24 dkg porcukor
- 8 dkg kakaó
- szükség esetén tej
Krém:
- 5 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- 30 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A tésztához a lisztet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a kakaót szárazon összekevertem, a mézet felolvasztottam, hozzáadtam a szárazanyagot, utána a tojást a zsírt, a tejet, és ebből öt lapot sütöttem. A krémhez a tejből és a lisztből habarást főztem, és közben a margarint a porcukrot és a vaníliás cukrokat habosra keverem. Kihűlés után a két krémet összekevertem. Ezzel töltöttem meg a lapokat. Lehet porcukrozni, vagy kevés krémet hagyni a tetejére, és reszelt csokival megszórni.
Fejes Zsuzsa receptje.
Balázs Valéria mondta
Nagyon tetszenek a receptek, valószínű elkészíteni is fogok belőle.