- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 1 dl habtejszín
- 5 dl tej
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet sókevés vaj a sütéshez
A tojást, cukrot, vaníliát, sót, és a habtejszínt alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, fokozatosan adagolva a tejet és sima tésztává keverjük. Végül belekeverjük az olvasztott vajat is.Legalább 30 percet pihentetjük. A palacsintákat tapadásmentes serpenyőben megsütjük, a szokásos módon. Kivéve, hogy itt olaj helyett vajat használunk.
Egy villára szúrunk egy pici darab vajat és sütés előtt ezzel kenegetjük ki vékonyan a serpenyőt. Vékony palacsintákat süssünk. Gyorsabban sül mint a hagyományos palacsinta!
( Nem szükséges minden alkalommal kikenni vajjal a serpenyőt. Elég minden 3-4 palacsinta után.)Olyan finom ízű a tészta, hogy kár „elrontani” bármivel.
Én csak egy kis porcukrot töltöttem bele
Németh-Szántó Kitti receptje. Kitti munkásságát aFavorEat
facebook oldalon követhetitek!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!