Tészta:
- 8 tojás
- 16 dkg porcukor
- 16 dkg liszt
- 1/2 mokkáskanál sütőpor
Krém:
- 15 dkg teavaj
- 10 dkg sütővaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 2 citrom leve
- 50 g tejszínhab por
Továbbá:
- 50 g tejszínhab por
- sárgabarack lekvár
- 150 ml tej ( a tejszínhab porhoz)
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, piskótatésztát sütünk. 200 °C-on, körülbelül 45-50 percig sütjük egy 14 cm átmérőjű tortasütőben, aminek csak az aljára teszünk sütőpapírt. Tűpróbával ellenőrizzük!
A krémhez a teavajat, a sütővajat, a porcukrot kihabosítjuk mixerrel. A pudingport a cukorral megfőzzük a tejben, kihűtjük, majd apránként hozzákeverjük a kihabosított vajhoz. Beletesszük a citrom reszelt héját és a két citrom levét. Az 50 g tejszínhabport habbá verjük 75 ml tejjel, és hozzáadjuk a krémhez.
A kihűlt tortalapot 3 felé vágjuk.
Alsó lap-lekvár-krém-második lap-lekvár-krém-harmadik lap.
Az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel és díszítjük ízlés szerint.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.