Tészta:
- 4 tojásos piskóta
- 1 dl főzött kávé
Krém:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 500 ml habtejszín
- 2 evőkanál őrölt kávé
Készítünk egy négy tojásos piskótát, melybe még sütés előtt beleöntünk 1 dl kávét. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A pudingokat megfőzzük a szokásos eljárással. A margarint a porcukorral habosra keverjük. Amikor a puding kihűlt, összekeverjük a porcukros margarinnal. Ezt a kihűlt piskótalapra tesszük. Betesszük a hűtőbe dermedni, amíg elkészítjük a tetejére a habot. A habtejszínt felverjük és közben beletesszük az őrölt kávét is. Ezt a habot a krémre kenjük. 2-3 óra múlva szeletelhető.
Szabó-Mód Szilvia receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!