Tészta:
- 150 gr tojásfehérje
- 90 g kristálycukor
- 40 g darált dió
- 40 g liszt
- 10 g keserű kakaópor
- 20 g csokireszelék
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 citrom reszelt héja
Krém:
- 100 g tea vaj
- 100 g kristálycukor
- 70 g tejszín
- 10 g keserű kakaópor
- 80 g csokoládé
Kávépaszta:
- 2 lapos evőkanál nescafé
- 1/2 evőkanál víz
A süti kimártásához:
- 400 g csokoládé
- 1 evőkanál kókuszzsír, vagy 1 evőkanál olaj
A tojások fehérjét a cukorral nagyon kemény habbá vertem.
A diót, lisztet, kakaóport, sütőport, citromhéjat és reszelt csokit összekevertem és óvatosan a tojáshabba kevertem, míg teljesen egynemű lett. Egy 26 x 26 cm-es forma aljára sütőpapírt tettem és a tésztát egyenletesen rákentem. 170 °C-ra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsült. A tejszínt a cukorral kis lángon addig főztem, míg egy pohár hidegvízbe cseppentve összeállt kis golyóvá, ez kb 15 perc volt. Mikor kész lett, belekevertem az apró darabokra vágott csokit, a kávépasztát, kakaóport és a vaj 1/3-át és langyosra hűtöttem. A maradék vajat habosra kevertem és hozzákevertem a kávés csokit, majd hűtőbe tettem. Mikor jól lehűlt kihabosítottam robotgéppel, a tésztát 3 db 8,5 cmes csíkra vágtam és betöltöttem a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is vékonyan bekentem krémmel, betettem a fagyasztóba kb 20 percre. Mikor megdermedt 8 db 3 cm széles szeletre vágtam, 1 db 2 cm-es lett.
A csokit apró kockákra vágtam és kókuszzsírral a mikróban felolvasztottam egy magas falú, kis átmérőjű edényben, a sütibe alulról sréen villát szúrtam és belemártottam a csokiba, tálcára tettem és megint betettem fagyasztóba 10 percre. Közben 40 g étcsokit felolvasztottam, hozzákevertem a mártócsokiból 1 evőkanállal és nejlonzacskóba töltöttem. Nagyon pici lyukat vágtam a sarkára és a sütikre próbáltam írni a „Bohém” szót, de ezt még nagyon gyakorolnom kell. Macerás, időigényes, de megéri elkészíteni.
Kasza Zsu receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!