- 33 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 5 dkg házi zsír
- 12 dkg porcukor
- 10 gramm sütőpor
- 1 tojás
- 1 tojás sárgája
- 5-6 evőkanál házi barack lekvár
A töltelékhez:
- 25 dkg darált dió
- 10 dkg kekszmorzsa
- 10 dkg porcukor
- ½ dl rum
- 2 dl tej
A piskótatésztához:
- 4 tojás
- 10 dkg porcukor
- 4 evőkanál liszt
A mázhoz:
- 1 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál citromlé
A sütőporral elkevert lisztet a margarinnal, zsírral, a tojással és a cukorral jól eldolgozzuk, meggyúrjuk.
Kinyújtjuk, 23× 34 cm méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megkenjük a lekvárral. A diót, kekszmorzsát a cukorral, a rummal és a tejjel összekeverjük, majd a tésztára kenjük. A 4 tojást a porcukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet. Ezt a piskótatésztát a diós töltelék tetejére simítjuk, és az egészet közepes tűznél megsütjük. Közben elkészítjük a mázat: a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével simára és fényesre keverjük. A mázzal bevonjuk a kisült, forró tésztát. Amikor kihűlt, a máz is rászáradt, szeletelhetjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!