A tésztához:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 1 evőkanál porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 2,5 dkg élesztő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 egész tojás
- 2 tojássárgája
- 2-3 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 40 dkg darált dió
- ízlés szerint cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
A sorok locsolásához:
- rum
A megkenéshez:
- 1 üveg baracklekvár (650 g)
A mázhoz:
- csokoládé
- kevés olaj
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt 1/2 dl cukros tejben. Mindent egy tálba teszünk, és könnyen nyújtható tésztát készítünk. A töltelékhez a diót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéját összekeverjük. A tésztát négy részre osztjuk, majd az elsőt kinyújtjuk a zsírozott tepsi méretére (38 × 23 cm) és belehelyezzük az első lapot. Megkenjük jó bőven lekvárral, megszórjuk a dióval, erre jön a következő tészta, majd újra lekvár és dió, amíg el nem fogy minden lap. Kevés rummal locsoljuk meg a sorokat. Ezután megszurkáljuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval bevonjuk.
Farkasné Joó Ibolya receptje.