Palacsinta:
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál cukor
- csipet só
- 3 dkg olvasztott vaj
- 2 dl tej
- kb 1 , 5 – 2 dl szódavíz
Töltelék:
- 20 dkg darált mák
- 1 alma
- kb. 4 – 5 evőkanál cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál mazsola
- kb. 1 – 1 , 5 dl tej
- 1 tojásfehérje
- csipet só
Vaníliaöntet :
- 2 dl tejszín
- 1 tojás
- 2 tasak vaníliás cukor
- kb. 3 – 4 evőkanál porcukor
A palacsintatésztához, simára keverjük a hozzávalókat, majd félóra pihentetés után a szokásos módon kisütjük. A sütőt 180 °C – ra melegítjük, egy hőálló tálat alaposan kivajazunk. A töltelékhez a mákot egy tálba szórjuk, hozzáreszeljük a megpucolt almát és a citrom héját. A tejet a cukrokkal felforraljuk és leforrázzuk vele a mákot, majd hozzákeverjük a mazsolát. A tojásfehérjét a sóval habbá vejük és óvatosan hozzáforgatjuk a mákhoz. Egy – egy evőkanál tölteléket elkenünk a palacsintákon, feltekerjük, majd középen ketté vágjuk és egymásra döntve elhelyezzük a sütőtálban. Az öntet hozzávalóit simára keverjük és a palacsintákra locsoljuk, majd kb 20 – 25 perc alatt megsütjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!