- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- csipet só
- 4 – 5 evőkanál baracklekvár
Piskótalap :
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- csipet só
Töltelék :
- 40 dkg krémes túró
- 3 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 citrom reszelt héja
- 12, 5 dkg mascarpone
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 g zselatinpor + 50 ml víz
Barackzselé:
- 1 doboz őszibarackbefőtt ( 820 g )
- 1 tasak expressz zselatinfix
A sütőt 200 °C – ra előmelegítjük. A piskótatekercshez a tojást habosra keverjük a cukorral, majd óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk a sóval vegyített átszitált lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe ( kb 25 * 35 cm ) simítjuk és kb 15 – perc alatt megsütjük. A megsült piskótát egy konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a konyharuhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni, majd kitekerjük,
megkenjük lekvárral, visszatekerjük és ujjnyi szeletekre vágjuk.
A laphoz a tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a sóval vegyített lisztet és a masszát egy 18 cm – es sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk. Tűpróbáig sütjük ( kb 8 – 10 perc ).
A tejben megfőzzük a pudingport, még melegen hozzákeverjük a cukrokat és letakarjuk folpackkal ( így nem fog bebőrösödni ). A túróhoz hozzáadjuk a krémsajtot a kihűlt pudingot, a citrom reszelt héját és krémesre keverjük, végül hozzáadjuk a vízben megduzzasztott zselatint.
A tortaformára visszakapcsoljuk az oldalát, kibéleljük folpackkal, majd belülről szorosan körberakjuk a lekváros piskótaszeletekkel. Az aljába akkora karikát vágunk a piskótalapból, hogy beférjen a tekercsek közé, megkenjük 2 ek baracklekvárral és rásimítjuk a túrós krémet, majd megvárjuk amíg kissé megdermed.
A barackot lecsepegtetjük és összeturmixolunk annyi, hogy kb 3 dl legyen, hozzákeverjük a zselatinfixet és ráöntjük a túrós részre. Hűtőben 3 – 4 órán át dermesztjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!