Tészta:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 1/2 kg túró
- 20 dkg porcukor
- 1-1,5 db citrom héja+leve
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál teföl
- 1 csomag étkezési zselatin (15g)
- 500 ml Hulala félig felverve
- 1 üveg barackbefőtt kis kockára vágva
Egy 26 x 35 cm tepsiben 6 tojásból piskótát sütöttem. alulról ketté szeltem megfeleztem a lapokat, 2 lapom lett.
Egy üveg barackbefőttet leszűrtem, apró kockákra vágtam.
1/2 kg túrót 20 dkg. porcukorral, 1 citrom reszelt héjával és levével, 2 csomag vaníliás cukorral és 3 evőkanál tejföllel botmixerrel összetörtem.
Csomag (15 gr.) zselatint 75 ml hideg barack levére öntöttem. (mérlegre tettem egy pohárt, bele a zselatint majd a baracklevet. (90 g lett.) Jól megdagad ikrásodik, kb. 10 perc.
500 ml Hulala-t felvertem DE NEM KEMÉNYRE, CSAK MÍG MEGDAGAD!
A zselatint mikróban felmelegítettem, 6-8 másodperc alatt, mikor folyt, még melegen belekevertem a túrós masszába.
Jól elkevertem habverő egyes fokozattal majd kis adagokban hozzáadtam a felvert tejszínhabot, majd az apró kockára vágott barackot is belekevertem. Kevés krémet félretettem a tetejére.
Alsó lapot a túrókrémmel töltöttem utána elkentem egyenletesre. Felső lapot is megkentem és rátettem túrókémre. Kicsit lenyomkodtam. Tetejét véknyan krémmel kentem, majd fehér csokomázzal bevontam, sötéttel csurgattam.
Nagyon jó vele dolgozni, nem kell hozzá csatos tortakarika, azonnal megáll a krém.
Bárkinek ajánlom, egyszerűen elkészíthető.
Cimmerman Jánosné készítette el, az itt található recept alapján.