Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 2 evőkanál cukor
- 1 tojás
- 1,5 dl langyos tej
- 2 dkg élesztő
- csipetnyi só
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg búzadara
- 2 db tojás (+1 db a kenéshez)
- 1 citrom reszelt héja
- 4 db őszibarack
Először a langyos tejben keverjük el a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, majd futtassuk fel. Közben a sóval elkevert átszitált lisztet morzsoljuk el a margarinnal, majd keverjük bele a tojást és a felfutott élesztőt. Végül gyúrjunk belőle sima tésztát, és tegyük félre, amíg elkészítjük a tölteléket. A töltelékhez a hozzávalókat (az őszibarack kivételével) keverjük össze. A tésztát felezzük el, és mindkét részből nyújtsunk kb. 3-4 mm vastag téglalapot. A hosszabbik felüket enyhén srégen vagdossuk be, majd a tölteléket halmozzuk a tésztalap közepére. Az őszibarackokat vágjuk szeletekre, és vízszintesen, szorosan egymás alá nyomkodjuk a túróba. A tészta alján és tetején maradt nagyobb részt hajtsuk rá a töltelékre, majd ezután a tésztacsíkokat hajtogassuk egymásra úgy, hogy teljesen befedjék a tölteléket. Ezután mindkét sütirudat tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, takarjuk le konyharuhával, és hagyjuk pihentetni kb. 15 percig, amíg a sütő felmelegszik 190 °C-ra. Sütés előtt kenjük meg őket felvert tojással, és 20 perc alatt süssük szép barnára. Miután megsült hagyjuk kicsit hűlni.
Tóth Éva receptje.
Látogassátok meg a Sütivár oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!