Sárga piskóta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Megsütjük, majd ezekből a hozzávalókból ugyanígy készítünk még egy lapot.
Kakaós piskóta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
Megsütjük, majd ugyanígy készítünk még egy lapot.
Vaníliakrém:
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Joghurtkrém:
- 315 g barackízű joghurt
- 2 csomag (2 × 10 g) Dr. Oetker étkezési zselatin
- 1 doboz konzerv őszibarack
- 15 dkg porcukor
- 5 dl Hulala habtejszín
- 1 csomag (10 g) habfixáló
Díszítés:
- 5 dl Hulala habtejszín
- marcipánrózsák, cukorgyöngyök, stb.
Sütőpapírral bélelt, 25 × 35 cm-es tepsiben sütünk 2 db sárga és 2 db kakaós piskótát, előmelegített sütőben. A vaníliakrémhez a pudingot a cukorral és a vaníliával megfőzzük 7 dl tejben. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarinból és 15 dkg porcukorból kikavart krémet. A joghurtkrémhez 5 dl tejszínt jó keményre felverünk 1 csomag (10 g) habfixálóval. Ezután a 2 csomag zselatint a hátoldalán lévő utasítás szerint elkészítjük, majd ha langyosra hűlt, beleforgatjuk a joghurtba – amit előzőleg már elkevertünk 15 dkg porcukorral és a kockára vágott barackokkal.
Ha a lapok is kihűltek, összeállítjuk a tortát: kakaós piskóta, erre kenjük a vaníliakrém felét, erre kerül a joghurtkrém 1/3-a, majd befedjük sárga piskótával. Ezt csak joghurtkrémmel kenjük (1/3 rész), majd ismét sárga piskóta következik, újra vaníliakrém, joghurtkrém és végül a kakaós piskóta.A tetejét, oldalát tejszínhabbal bevonjuk és ízlés szerint díszítjük.
A joghurtkrémet bármilyen ízesítésű joghurttal elkészíthetjük, díszíteni pedig ízlés szerint, ahogy szeretnénk. Jó étvágyat kívánok!
Váradi Gabriella receptje.