Tészta:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
Töltelék:
- 1 kg túró
- 25 dkg porcukor
- 3 tojás
- 5 dkg darált keksz
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojásfehérje
- 1 kg őszibarack
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és a mélyhűtőben jól megdermesztjük. A túrót áttörjük, a porcukrot, a tojások sárgáját meg a darált kekszet hozzáadjuk, reszelt citromhéjjal fűszerezzük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is lazán beleforgatjuk. Az őszibarackot szeletekre vágjuk. Egy kivajazott tepsibe belereszeljük a tészta felét a reszelő durva fokán. Erre a túrótöltelék fele kerül, rá a barack, majd a maradék túrókrémmel az egészet beborítjuk. A tészta másik felét a tetejére reszeljük, és előmelegített sütőbe toljuk. Nagy lánggal (200°C) 5 percig, majd a közepesnél kisebb lánggal (170°C) további kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt, kockákra vágjuk és vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.