A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 4 tojássárgája
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 1 konzerv őszibarackbefőtt
- 4 kis pohár joghurt
- 1 kis pohár tejföl
- 5 evőkanál liszt
- 3 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 4 tojásfehérje
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd hűtőben pihentetjük 1 órát. A töltelékhez valókat összedolgozzuk. A tojások fehérjéből habot készítünk, majd félretesszük. A joghurtot a tejföllel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel összekeverjük, és a habhoz adjuk. Az őszibarackot apró kockára vágjuk, és beleforgatjuk a masszába. A tésztát megfelezzük. Egyik felét kinyújtjuk, lisztezett, olajozott tepsibe tesszük, majd ráöntjük a tölteléket. A tészta másik felét ráreszeljük. Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt lassú tűzön készre sütjük.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.