Piskóta:
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
- 15 dkg liszt
Krém:
- 3,5 dl natúr joghurt
- 10 dkg porcukor
- 1 db citrom
- 4 dl habtejszín
- 40 dkg őszibarackbefőtt
- 2,5 dkg zselatinpor
- 20-30 dkg baracklekvár
A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon két vékony piskótát sütünk. Az egyiket megkenjük baracklekvárral és feltekerjük, majd 1 cm-es vastag szeletekre vágjuk. Egy 20 x 30 cm-es tepsit folpackkal kibélelünk, és sorban ráhelyezzük a piskótatekercsekkel. A krémhez simára keverjük a joghurtot, porcukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd hozzáadjuk a habbá vert tejszínt és a felkockázott barackot. 1 dl hideg vízben megmelegítjük a zselatinport, majd beleforgatjuk a joghurtos keverékbe. A krémet óvatosan a piskótatekercsekre simítjuk, majd ráborítjuk a másik piskótalapot. Legalább 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük dermedni, majd kiborítjuk, lehúzzuk a folpackot és vizes késsel felszeleteljük.
Kulics Alexandra receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!