Piskóta:
- 5 tojás
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 6 g sütőpor
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál víz
Krém:
- 50 dkg túró (mi krém túrónak hívjuk, szóval az a sima túró melyet pl. a palacsintába is használok)
- 2 zacskó vaníliás puding
- 6 dl tej
- 20 dkg kristály cukor
- 2 vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 üveg sárgabarack kompót (7 dl)
- 20 g zselatin
- 4 dl Hulala tejszín
- 3 dl sárgabarack lekvár
Megszokott módon sütünk két darab egyforma nagyságú kakaós piskótalapot- nagy gáztepsi méret.
Leszűröm a kompótot, hagyom lecsepegni és kb 1,5 dl kompót levébe meg áztatom a zselatint. A pudingporokat sűrű pépé főzöm a tejjel s mikor már megfőtt leveszem a tűzhelyről hozzá keverem a kristály cukrot és a vaníliás cukrot. A cukor olvadjon el, majd hagyom teljesen kihűlni, közben kevergetem hogy ne bőrözzön be.
A túróhoz hozzá keverem a hideg pudingot, citrom reszelt héját, a sárgabarackot melyet apró kockákra metélek. A Hulalát kemény habbá verem és hozzá keverem a barackos-túrós masszához. A megáztatott zselatint melyet mikróban fellangyosítok, ne legyen forró de szemcsés sem, kicsinyenként hozzá keverem a krémhez.
Az alsó kakaós lap tetejét megkenem a barack lekvár felével, majd rá halmozom a kész krémet. A felső kakós lap alját kenem meg barack lekvárral s a lekváros felével rá borítom a krémre. Kézzel szépen el egyengetem s 1 éjszakára a hűtőbe hagyom dermedni.
A süti tetejét megkentem vékonyan vajas-pudingos krémmel és be rácsoztam (volt kimaradt krémem) de elég porcukorral is meghinteni,,,Forró vízbe mártott késsel kockákra metélem.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.