- 7,5 dkg vaj
- 7,5 dkg cukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 tojás
- 15 dkg liszt
- 1 citrom lereszelt héja
- fél citrom leve
- 5 dkg étkezési keményítő
- 2 teáskanál sütőpor
- 3-4 evőkanál tej
- 3 evőkanál sárgabaracklekvár
- 50 dkg felezett sárgabarack
- 15 dkg liszt
- 2,5 dkg kakaópor
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 10 dkg puha vaj
- 1 evőkanál porcukor
A vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a citromhéjat és a citromlevet, a lisztet, a keményítőt és a sütőport elvegyítjük, ezután a tejjel együtt a habos masszához keverjük. A formát kivajazzuk és belesimítjuk a tésztát. A sárgabaracklekvárt 1 evőkanál forró vízzel simára keverjük, és a tésztára kenjük. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, leszárítjuk, és elfelezve, kimagozva elosztjuk a tésztán. A sütőt 200 fokra felforrósítjuk. A maradék hozzávalókat a porcukor kivételével morzsává dolgozzuk és rászórjuk a gyümölcsre. A süteményt 50 percig sütjük, majd a sütőben 10 percig pihentetjük. A kihűlt tésztát porcukorral meghintve tálaljuk.