Tészta:
- 14 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 8 dkg darált dió
- 1 tojás
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor (5 g)
Krém:
- 2 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 dkg cukor
- 10 dkg vaj vagy margarin
Tésztát összegyúrva folpackban 1 órát hűtőben phentetjük. Vatta pamaccsal kiolajozott formába nyomkodjuk vékony rétegben,mert megnő sütéskor.
Krémhez: kevés tejet a liszttel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a cukrot vaniliát és sűrűre főzzük. Kihűtve kevergetjük. A margarint kihabosítjuk, több adagban hozzákeverjük a kihűlt pudinggal. Végül egy mandula aromát keverünk hozzá. Megtöltjük a sütit, ráillesztjük a tetejét.
Czimmerman Jánosné receptje.