Tészta:
- 375 g vaj
- 500 g liszt
- 250 g porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet fahéj
- 50 g darált mandula
- 1 csipet só
Töltelék:
- 500 g meggy
- 250 ml tej
- 250 g tejföl
- 50 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
A vajat morzsoljuk össze a liszttel, a porcukorral, a fahéjjal, a mandulával és a sóval. A tészta felét almareszelővel reszeljük egy 25 × 39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe. A magozott meggyet lecsepegtetjük. Összekeverjük a tejet, a tejfölt és a vaníliás cukort, majd felforraljuk egy lábasban. A pudingport 2 evőkanál hideg vízzel és az 50 g cukorral simára keverjük, és hozzáöntjük a forró folyadékhoz. Tovább főzzük, míg besűrűsödik. Kihűtjük, majd a tésztára öntjük. Megszórjuk meggyel, ráreszeljük a tészta másik felét, és 200°C-on világosra sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!