A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15-15 dkg margarin és porcukor
- fél csomag sütőpor
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál kakaó
- reszelt citromhéj
- só
A díszítéshez:
- 1 tojásfehérje
- 5 dkg durvára vágott dió
- 10 dkg pikáns gyümölcsíz
A lisztet a margarinnal, a cukorral, a sütőporral, a tojássárgákkal, csipetnyi sóval és annyi hideg vízzel gyúrjuk össze, hogy a rugalmas tésztát kapjunk. Legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük. Még jobb, ha előző este összeállítjuk. A tésztát 3 felé osztjuk, egy nagy cipó legyen., egy kisebb és egy még kisebb. A közepes cipóba belegyúrjuk a kakaót, a másik kettőbe pedig a reszelt citromhéjat. A cipókat külön-külön vékonyra nyújtjuk, és háromféle nagyságú pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, hogy azonos mennyiségű nagy, közepes és kicsi korongot kapjunk. A sütőbe ezeket egymás mellé fektetjük, és aranysárgára sütjük (a legkisebb korongokat tojásfehérjével megkenjük, és vágott dióval meghintjük). Végül a kihűlt korongokat gyümölcsízzel összeragasztjuk. Alulra a legnagyobb, rá a közepes, felülre pedig a legkisebb kerüljön.