Piskóta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 dl habtejszín
Máz:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
Díszítés:
- 2 dl Hulala habtejszín
- 2 evőkanál kakaópor
- színes cukor
A kakaós piskótát hagyományos módon elkészítjük, és 24 cm-es kerek kapcsos tortaformában 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, 3 lapra vágjuk. A krémhez a csokoládét a tejszínbe tördeljük, és mérsékelt lángon addig kavargatjuk, míg a csoki elolvad, és teljesen egynemű krémet kapunk. Vigyázzunk, ne forraljuk fel! Ezután hagyjuk kihűlni. Hűlés után, amikor még kenhető, megtöltjük vele a tortalapokat, kívül pedig ízlés szerint kakaós tejszínhabbal, csokoládéval, színes szórócukrokkal díszítjük.
Goldné Tokaji Éva receptje.
Színes muffinok
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 2 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 7,5 dkg vaj
- 1 dl tej
- 10 dkg natúr joghurt
- 1 tojás
- 15 dkg cukor
Díszítés:
- 2 dl Hulala habtejszín
- ételszínező
- színes cukorkák
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy muffinsütőt előkészítünk; kivajazzuk-lisztezzük, vagy papírkapszlikkal béleljük. A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük. Egy másik tálban a tojást, a cukrot és a puha vajat könnyű, világosra verjük, ezután hozzáadjuk a tejet és a joghurtot, majd a liszttel is összedolgozzuk. Az így elkészült masszát a formákba kanalazzuk, és megsütjük. Ha kihűltek, ízlés szerint színezett tejszínhabbal és szórócukorkákkal díszítjük.
A tésztájába kedvünk szerint kakaóport is keverhetünk, ahogy a képen is látható.
Goldné Tokaji Éva receptje.