- 1 tojás
- 15 dkg margarin
- 1 evőkanál kristálycukor
- 35 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- ½ csomag sütőpor
- 2-3 evőkanál lekvár
Töltelék:
- 8 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 30 dkg darált dió
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
Teteje:
- 1 tábla étcsokoládé
- 5 dkg margarin
- 2 evőkanál étolaj
A tészta hozzávalóit a lekvár kivételével tésztává gyúrtam. Ezt a tésztát két egyforma részre osztottam. Az első kinyújtott lapot sütőpapíros sütőlapra tettem, megszurkáltam és lekvárral megkentem. A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét 15 dkg cukorral habbá vertem. A tojás sárgáját a cukorral, citrommal habosra kikevertem, majd hozzáadtam a darált diót és a felvert habot. Óvatosan összekevertem és a baracklekvárral megkent lapra egyenletesen rásimítottam. A tészta másik felét is kinyújtottam és a habos töltelékre helyeztem 170 °C-on megsütöttem A tetejére a hozzávalókat gőz felett felolvasztottam és a tészta tetejére tettem, amikor az kihűlt.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!