Kakaós piskóta:
- 3 tojás
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
3 tojássárgáját kikeverek 3 kanál kristálycukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verem. 3 kanál lisztet összekeverek 1 kanál kakaóporral és fél csomag sütőporral. Ezeket lazán fakanállal összeforgatom, majd tortaformában megsütöm. Ezekből a hozzávalókból ugyanígy sütök még egy kakaós piskótatortalapot, tehát összesen kettő lesz.
Piskótatekercs:
- 4 tojás
- 4 evőkanál kristálycukor
- 4 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- áfonyalekvár a megkenéshez
4 tojásból tepsiben a fentiekhez hasonlóan elkészítek egy sima piskótalapot. Ha kihűlt, hosszában három részre vágom. Mindegyiket áfonyalekvárral megkenem, és szépen mintha piskótatekercset készítenék, feltekerem, de úgy, hogyha az egyiket feltekertem, akkor folyamatosan tekerem hozzá a többi, lekvárral megkent lapot, így végül egyetlen egy nagy tekercsünk lesz.
Krém:
- 1 csomag főzés nélküli vanília pudingpor
- 5 dl tej
- kevés zselatin
Ha elkészült, akkor a hidegen elkeverhető pudingot elkészítem fél liter tejjel, kevés zselatint is teszek bele, amit a tasak hátoldalán található leírás alapján készítek el.
Az alsó kakaós lapot megkenem a krém felével, majd erre jön az áfonyalekváros piskótatekercs, erre a krém másik fele, végül a másik kakaós piskóta tortalappal beborítom. Ha elkészült, kicsit hűtőbe teszem, hogy megdermedjen a krém, majd a tortát tejszínhabbal díszítem.
Molnár Andrea receptje.