- 50 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 tojássárga
- 1 csomag sütőpor
- tejföl (hogy könnyen nyújtható tészta legyen)
Töltelék :
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- 25 dkg porcukor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál búzadara
- 1 csomag vaníliás cukor
- majdnem 1 doboz ananász aprítva.
A tésztát két felé osztjuk, vajazott lisztezett tepsibe tesszük a kinyújtott tészta egyik felét, majd rá megy a töltelék. A túróhoz hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, búzadarát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a túróhoz keverjük, majd az aprított ananász is hozzáadjuk. Jól átkeverjük és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, majd betakarjuk a tészta másik felével. 30 perc alatt készre sütjük, majd kihűlés után szeleteljük és a tetejét porcukorral meghintjük.
Farkas Erika receptje.
Márta Molnár mondta
Bocsi,de az Ananászos túrós piténél elírás történt. A tésztához kell 8 dkg porcukor,a töltelékhez pedig 25 dkg. A receptnél fordítva van írva! Ma megsütöttem,finom lett!!👍
Web Cukrászda mondta
Köszönjük szépen, javítottuk! 😊