Tészta:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaó
- 10 dkg zsír
- 1 tojás
- fél csomag sütöpor
Piskóta:
- 6 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl langyos víz
- 25 dkg liszt
- 6 tojásfehérjének a habja
Krém:
- 5 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 evőkanál rum
Összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, 1 lapot sütünk belőle. A piskótát zsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük.kihűtjük, kettévágjuk. A lap, és a piskóta egyforma méretű legyen. A krémhez a tejet, a lisztet és a vaníliás cukrot sűrűre főzzük. A vajat, a porcukorral és a rummal habosra kevertjük, majd hozzáadjuk a kihűlt, főzött krémet. Az egyik piskóta lapot megkenjük a krém felével, majd rárakjuk a linzer lapot erre a krém másik felét és végül a megmaradt piskóta lapot. Másnap szeleteljük, addigra megpuhul a linzer lap.
Czine Zsuzsanna receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!