Tésztához:
- 6 tojás sárgája
- 18 dkg cukor
- 12 evőkanál víz
- 18 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál keserű kakaópor
Krémhez:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 6 dl víz
- 6 evőkanál cukor
- 6 tojás fehérje
Tetejére:
- 2 dl növényi hab
- keserű kakaópor
A tojások sárgáját a cukorral s a vízzel habosra keverjük majd hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen, 20 percig sütjük. A pudingporral cukorral és a vízzel pudingot főzünk s még forrón belekeverjük a keményre vert tojások fehérjét. A habot elsimítjuk a tésztán és 15 percig sütjük. Ha teljesen kihűlt a süti a tetejét keményre vert tejszínhabbal díszítjük s megszórjuk kakaóporral. Tepsi mérete: 35×40 cm
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!