Tészta:
- 5 tojás
- 12 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- fél dl víz
- fél dl étolaj
Krém:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 10 dkg darált dió
- 7 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 4 dl tejszín
- 1 db lapzselatin
- 4 dkg porcukor
Díszítés:
- 1 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- ételszínező
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 5 dkg darált dió
- ízlés szerint rum
- amerikai fánkok
A tésztához a tojásokat szétválasztom, majd a fehérjét 5 dkg cukorral felverem. A sárgáját a többi hozzávalóval habosra kikeverem. A sárga masszát a fehérjével óvatosan összeforgatom, és a végén a sütőporos lisztet is hozzáadom. Margarinnal kikent tortaformában 160-170°C-on megsütöm. Sülés és hűlés után három egyenlő lapra felvágom. Az egyik lapot visszateszem a kapcsos formába, és a következő krémmel megkenem.
A tejből és a pudingból a szokásos eljárással krémet készítek. A darált diót belefőzöm a krémbe, majd amikor már nincs a tűzhelyen, a lapzselatint is belekeverem, és az így elkészült krémmel töltöm meg a lapokat. Egy kicsit hagyom kihűlni, majd a felvert tejszínhab felét a csokikrém tetejére kenem. Erre teszem a második lapot, erre ismét krém és a krémre tejszínhab. A harmadik lappal befedem, és hűtőbe teszem pár órát.
A díszítéshez a margarint a porcukorral krémmé keverem, hozzáadom a darált diót és a rumot. A torta tetejét és oldalát ezzel a krémmel lekenem. A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verem, és a tortát kidíszítem vele, valamint az amerikai fánkokkal.
Nagyon finom torta!
Domján Mária receptje.