A piskótához:
- 6 tojás
- 20 dkg cukor
- 30 ml víz
- 30 ml étolaj
- 2 dkg kakaópor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 8 g sütőpor
A krémhez:
- 250 g csokoládé
- 250 ml habtejszín
- 1 fiola rumaroma
A sziruphoz:
- 150 ml víz
- 10 dkg cukor
- 1/2 fiola rumaroma
A bevonathoz:
- 15 dkg csokoládé
- 2 evőkanál étolaj
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, tovább keverjük. Apránként mehet hozzá a víz és az étolaj is. A lisztet a kakaóporral, sütőporral elvegyítjük és finoman hozzáadagoljuk. Fakanállal elkeverjük. Sütőpapírral fedett 23×34 cm-es tepsiben, 180 °C-ra előmelegítve, 30 perc alatt megsütjük. A tejszínt felmelegítjük, a csokit beletördeljük, a rumaromát is hozzáadjuk, szép lassan felolvasztjuk benne a csokoládét. A tejszínt nem forraljuk, csak lassú tűznél. Jól elverjük a tűzről levéve. Amikor kihűlt, legalább 4 órára a hűtőbe tesszük. Ezután jól kihabosítjuk. Kevés kis krémet hagyunk a díszítéshez. A sziruphoz a vizet a cukorral felfűzzük, majd hűlés után az aromát hozzákeverjük. A piskóta lapot ketté vágjuk, jól meglocsoljuk a sziruppal. A krémet a két lap közé tesszük. Hűtőbe tesszük dermedni a süteményt pár órára. Ezután kockákra vágjuk. A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk. A sütemény tetejét bevonjuk úgy hogy az oldalán lefolyjon. Hagyjuk megdermedni a csokoládét. A félretett krémmel díszítjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!