- 500 g krémesebb túró
- 2 evőkanál joghurt/tejföl (kihagyható)
- 2 csipet sütőpor
- 4 db tojás
- vanília aroma
- édesítő
- 6 evőkanál liszt vagy fehérje (én most almás pite ízű fehérjével csináltam)
- 4-5 db alma
- kb fél bögre zabpehely (elhagyható, ha a lereszelt alma levét rendesen kinyomkodjuk)
A túrót összekeverjük a tojásokkal, az édesítővel, a vaníliával, a sütőporral. Hozzáadjuk a lisztet, a fehérjét és a joghurtot, majd összekeverjük. Egy másik tálban összekeverjük a lereszelt almát a fahéjjal, az édesítővel és a zabpehellyel. A tészta felét kanalazzuk egyenletesen egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és kanalazzuk rá az almás masszát, majd a tészta másik felével bezárjuk a sort. 170°C-ra előmelegített sütőben, körülbelül 30 perc alatt szép barnára sütjük.
Czipó Dóra Fanni receptje.