A tésztához:
- 1 csomag leveles tészta
A töltelékhez:
- 1,5 dl tej
- 20 dkg darált mák
- 10 dkg cukor
- 1 db nagyobb savanykás alma
A lekenéshez:
- 1 tojás sárgája
A leveles tésztát szoba hőmérsékleten hagyjuk kiengedni. 24×39 cm –es tepsi méretre nyújtjuk. A tölteléket elkészítjük. A tejben a mákot, cukrot felfőzzük ,majd kihűtjük. Egy almát meghámozunk és reszelve hozzá keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A közepére halmozzuk, hosszú csíkban a tölteléket. Először az egyik felét, majd a másik felét hajtjuk rá. Egy tojássárgájával lekenjük és 180 °C-ra melegített sütőben megsütjük. A megsült tekercset egy kissé hagyjuk hűlni, majd szeleteljük. Porcukorral meghintjük a tetejét.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!