Tészta:
- 2 tojás
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 1/2 bögre olaj
- 2 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
Krém:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 7 evőkanál cukor
- 7 dl tej
- 2, 5 dl habtejszín
Teteje:
- 2, 5 dl habtejszín
- olvasztott csokoládé
És még:
- 5 db alma
- 1/2 bögre fahéjas cukor
Egy alufóliával kibélelt tepsibe lerakjuk az 5 db almát szeletekre vágva. Rászórjuk a 1/2 bögre fahéjas cukrot. Erre öntjük a tésztamasszát, és tűpróbáig sütjük. Ez egy kevert tészta, melynek kb. 1/3 részébe keverjük a kakaóport. Foltosan öntjük az almaszeletekre. A pudingot megfőzzük a tejben, a cukorral és amikor kihűlt, hozzáadagoljuk a felvert habtejszínt.
A megsült, kihűlt almás tésztát megfordítjuk, felül legyen az almás rész. Finoman lehúzzuk róla az alufóliát, és rásimítjuk a krémet. A krém tetejére még rásimítjuk a 2,5 dl felvert habtejszínt, és erre olvasztott csokit csurgatunk.🙂
Perkeczné Győr Éva receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!