Tészta :
- 3 tojás
- 18 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 2 – 3 db alma
- 80 ml tej
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 / 4 tasak sütőpor
- csipet só
- 25 dkg liszt
Tetejére :
- 3 dl tejszín
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál porcukor
A sütőt 180 °c ra előmelegítjük, egy kb 20 x 30 cm – es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk, az almát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A csokoládét összeolvasztjuk az olajjal. A tojás habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a reszelt almát, a sót, a tejet, az olvasztott csokoládét és hozzáforgatjuk a sütőporral vegyített lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 35 perc alatt – tűpróbáig sütjük. A tejszínhez hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport, majd habbá verjük. A habot a kihűlt tésztára simítjuk és és 1 – 2 órára hűtőbe tesszük. A sütemény felszeletelve kakaóporral megszórva kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!