Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 3 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 6 tojássárgája
- 0, 5 l tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
És még:
- kakaó
- 1/2 kg háztartási keksz
- 1 dl rum
- 1 dl tej
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben kanalanként hozzáadjuk a cukrot, óvatosan a darált diót, a zsemlemorzság, majd a sütőporral elkevert lisztet. Ezt a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, kifordítjuk a formából, és levesszük róla a papírt. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, csomómentesre keverjük a tejjel, rozsdamentes edényben folytonos keverés mellett felforraljuk és besűrítjük. Néha megkevergetve kihűtjük. Ekkor hozzáadjuk a habosra kevert margarint. A két krémet összekeverjük és ketté vesszük az egyik felébe kakaót teszünk. 1/2 kg háztartási kekszet megáztatunk 1 dl rum és 1 dl tej keverékében.
Összeállítás: Alsó lap (tészta)-sárgakrém-áztatott keksz-csokimáz
Kulics Alexandra receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!