- 6 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 3 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 40 db vajas keksz
A fehérjét felverjük keményre, én a cukorral együtt vertem, majd bele a többi anyag, és 25 × 35 cm-es tepsiben sütjük. A krémhez 3 csomag vaníliás pudingport elkeverünk a 6 tojássárgájával és 9 dl tejjel, majd megfőzzük. 35 dkg margarint 25 dkg cukorral és 3 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük és megfelezzük. Az egyik részhez adunk 2 púpozott evőkanál holland kakaóport.
Ha a tészta kihűlt megkenjük a sárga krémmel, erre rakunk egy sor kekszet – amit megmártottunk rumos tejben egy pillanatra -, erre jön a kakaós krém, majd megint egy sor mártott keksz. Olvasztott csokoládéval bevonjuk, mehet pihenni, másnap lehet szeletelni. Minden szeletet díszítettem egy kis habbal.
Ménesi Magdi receptje.
Farkas Ferencné mondta
Nagyon jól néz ki, biztosan finom is!