Tészta:
- 4 evőkanál méz
- 5 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 3 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 40 dkg liszt
Krém :
- 850 g tejföl ( 20 % – os )
- 2 evőkanál méz
- kb 10 dkg porcukor – vagy ízlés szerint
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
A tésztához a vajat, a mézet, a porcukrot összeolvasztjuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a tojásokat, a szódabikarbónát és hozzáadjuk a liszthez, majd az egészet összegyúrjuk. ( ha lágy lenne a tészta, kevés lisztet gyúrjunk még hozzá ) Kb 10 percig pihentetjük.
Ezután a tésztát 6 egyforma gombócra osztjuk, mindegyik tésztagombócot lisztezett felületen, kb 20 * 30 cm – es nagyságú vékony lappá nyújtjuk és sütőpapírral fedett tepsi hátán, külön – külön, 180 °C – ra melegített sütőben 8 – 10 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejfölt simára keverjük a porcukorral és a mézzel, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt.
A megsült tészta széleit egyenesre vágjuk, a leeső darabokat morzsásra aprítjuk és a lapokat betöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is kerüljön, majd megszórjuk tésztamorzsával és egy éjszakán át pihentetjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!