Tészta:
- 35 dkg liszt
- 1 tojás
- 5 dkg kristálycukor
- 20 dkg margarin
- fél evőkanálnyi zsír
- 1 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- pici sütőpor
- pici só
Töltelék:
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg kristálycukor
- kétféle lekvár (vegyes és barack)
Máz:
- tortabevonó
- étolaj
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a sót, a margarint, a zsírt, a tojást és a felfuttatott élesztőt. A tésztát összegyúrjuk és három részre vesszük. A töltelékhez a kristálycukrot összekeverjük a darált dióval. Az első lapot kinyújtjuk és vajazott, lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük az vegyes gyümölcslekvárral (ez nálam 5-6 evőkanálnyi mennyiség) és megszórjuk a cukros dióval. Ráhelyezzük a második lapot, amit a sárgabaracklekvárral kenünk meg, és ezt is megszórjuk a cukros dióval. Erre jön a harmadik lap. Nem kell keleszteni! Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes lángon 45 perc alatt megsütjük. Tetejére olvasztott tortabevonó kerül.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!