A tésztához:
- 3 tojás
- csipet só
- 15 dkg darált dió
- 1 dl tej
- 20 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
- 20 dkg vaj
- 15 dkg baracklekvár
- 20 dkg liszt
- 2 evőkanál olaj
A bevonáshoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- fél dl étolaj
A tojásokat a vajjal és a cukorral habosra kikeverem, a darált dióból kiveszek három kanállal, ezt nem fogom a masszával összekeverni. Amikor a vaj már kihabosodott, hozzáadom az olajat, a tejet és a lisztet, amelyet a sütőporral és darált dióval előzőleg összekevertem. Mindezt a tojásmasszával kikeverem. A muffinsütőbe beleteszem a papírformákat, és mindegyikbe teszek egy-egy kanál masszát. Erre teszek kemény lekvárt, a lekvárra darált diót, majd ismét massza következik. 180°C-os sütőben megsütöm kb. 20-25 perc alatt. A mázhoz a csokit a vajjal és az olajjal gőz felett felolvasztom, majd a kihűlt muffinok tetejét lekenem. Ribizliszemekkel díszítettem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!