- 15 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 3 tojás
- 10 dkg darált dió
- 3 evőkanál sárgabaracklekvár
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé
A cukrot és a langyos margarint robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és együtt keverjük tovább, amíg teljesen elegyedik. A lisztet, a sütőport, a kakaóport, a vaníliás cukrot, a cukorral elkevert darált diót, a durvára vágott csokidarabokat, valamint a 3 evőkanál baracklekvárt összedolgozzuk. Hozzáadjuk a kivert tojásos masszát és alaposan összekeverjük. A papírkapszlikkal bélelt muffinformákat 3/4-ig töltjük a masszával, majd a közepébe 1-1 kávéskanál baracklekvárt teszünk, kis mélyedést kialakítva a lekvárnak. A tetejére durvára vágott csokidarabokat is szórhatunk. Előmelegített sütőben 180°C-on 25-30 percig sütjük.
Mészáros Jánosné Éva receptje.
Szabó Gézáné Irén mondta
Kipróbáltam… Hát… Nem mondom, hogy nem jó, de a zserbóhoz semmi köze, csak annyiban, hogy van benne dió és baracklekvár. Ez a mennyiségű kakaó és csokoládé így együtt iszonyú tömény és teljesen elnyomja a dió ízét. Ki fogom kísérletezni a tökéletes receptet, mert az ötlet nagyon jó. Kakaót egyáltalán nem fogok tenni bele, helyette inkább még diót. Sőt, talán darabolt csokit is csak a tetejére teszek, szerintem úgy sokkal inkább fog hasonlítani az íze a zserbóra.