…amely akár szaloncukornak is készíthető! 😉
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg aszalt sárgabarack
- 3 evőkanál sütőrum
- 3 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál sárgabaracklekvár
A mázhoz:
- 20 dkg minimum 60 %-os étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
Az aszalt barackot forró vízben megmosod, összeaprítod, hozzáadod a többi anyagot, jól összedolgozod, kicsit hagyod állni (kb. 30 perc), majd aminek szeretnéd, formázod. Ezután 12 órát állni hagyod, hogy szikkadjon.
A csokoládés az olajjal étolajjal gőz felett felmelegíted, majd beleforgatod a bonbonokat, szaloncukrot. Tetejét tetszés szerint díszítheted. A forgatáshoz nagyon jó a fogvájó, de arra figyelj, hogy mindenhol legyen csokis!
Réti Andrásné Judit receptje.